RECEPT FRÅN
Blåbärspaj med råkräm
Av Danielle Brookes och Sara Begner. Foto: Fabian Björnstjerna
Okänd
8 portioner
Du behöver
- 500 g frysta blåbär
- 1 msk strösocker till bären
- 2 msk potatismjöl
- 125 g smör
- 2.5 dl havregryn
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker till smuldegen
- 2 msk ljus sirap
- 4 st äggulor
- 2 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
Råkräm
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
2
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.
3
Råkräm: Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.