RECEPT FRÅN HJ

Blåbärspaj med råkräm

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker till bären
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker till smuldegen
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm

  • 4 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.

2

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

3

Råkräm: Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.


Recept