Blåbärspaj med råkräm

Du behöver 500 g frysta blåbär 1 msk strösocker till bären 2 msk potatismjöl 125 g smör 2.5 dl havregryn 1.5 dl vetemjöl 0.75 dl...

Du behöver

  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker till bären
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker till smuldegen
  • 2 msk ljus sirap

Råkräm

4 st äggulor
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.

2

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

3

Råkräm: Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.

Scroll to Top