RECEPT FRÅN HJ

Blåbärspaj med marängtäcke

Foto: Peraxel Persson

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 3 msk socker
  • Fyllning:

  • 4 dl blåbär färska eller frysta
  • 1.5 msk socker beroende på hur söta bären är
  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • Ugn: 225°

    Till en pajform behövs:

Gör så här

1
Rör samman pajdegen och tryck ut den i formen. Grädda i ca 8 minuter.
2
Fyll på med sötade, halvtinade eller färska blåbär. Sätt in formen i ugn i ytterligare 8 minuter.
3
Vispa äggvitorna hårt och strö ner sockret under vispning. Bred marängtäcket över blåbären och grädda i 5 minuter till.

Recept