Blåbärspaj med mandel

Du behöver Botten: 125 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 msk strösocker 1 msk mjölk Fyllning: 0.5 dl strösocker 2.5 msk potatismjöl 3...

Du behöver

Botten:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 msk mjölk

Fyllning:

0.5 dl strösocker
2.5 msk potatismjöl
3 dl blåbär

Topping:

100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Ugn: 200º, 175º

8 bitar

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl, socker och mjölk till en smulig massa och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare.

2
Kavla ut degen och lägg i en form med löstagbar kant, 24 cm i diame-ter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 200º, 10 minuter.

3
Blanda socker och potatismjöl. Vänd i blåbären och häll i pajskalet.

4
Riv mandelmassan. Arbeta ihop med smör, socker och mjöl till en smuldeg. Strö över bären och grädda i 175º, 35 minuter.

Scroll to Top