Du behöver
- 125 g smör
- 1 nypa salt
- 1.25 dl strösocker
- 3.33 dl vetemjöl
- 1 tsk torkad lavendel
- 1 st ägg
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
250 g blåbär
1.5 dl rörsocker strö
2 msk potatismjöl
1 st citron
Gör så här
Blanda samman smör, salt och socker.
Tillsätt mjöl, lavendel, ägg och vatten. Knåda försiktigt samman till en klump. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme.
Smöra en pajform, 25 cm i diameter.
Kavla ut degen till en cirkel på ett väl mjölat bord. Lyft över degen till pajformen.
Skölj blåbären och blanda dem med rörsocker, potatismjöl och citronskal.
Sätt på ugnen. Häll bären i pajformen och fördela dem i ett jämnt lager.
Grädda pajen i 30–40 minuter. Låt pajen svalna på galler. Dekorera med lavendel.