RECEPT FRÅN HJ

Blåbärspaj med lavendel

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1.25 dl strösocker
  • 3.33 dl vetemjöl
  • 1 tsk torkad lavendel
  • 1 st ägg
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 250 g blåbär
  • 1.5 dl rörsocker strö
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 st citron

Gör så här

1

Blanda samman smör, salt och socker.

2

Tillsätt mjöl, lavendel, ägg och vatten. Knåda försiktigt samman till en klump. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme.

3

Smöra en pajform, 25 cm i diameter.

4

Kavla ut degen till en cirkel på ett väl mjölat bord. Lyft över degen till pajformen.

5

Skölj blåbären och blanda dem med rörsocker, potatismjöl och citronskal.

6

Sätt på ugnen. Häll bären i pajformen och fördela dem i ett jämnt lager.

7

Grädda pajen i 30–40 minuter. Låt pajen svalna på galler. Dekorera med lavendel.


Recept