Blåbärspaj med choklad och marshmallows (från Marias kakburk)

Ett annorlunda recept på blåbärspaj, lite amerikansk känsla över den. Kombination av len blåbärsfyllning, frasig smulpaj och seg maräng fungerar riktigt bra ihop. Tycker du dessutom om choklad kan jag garantera att det här blir en hit!

Du behöver

Smulpaj

150 g smör
1 dl socker
2.5 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

5 dl blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 g mörk choklad
2 dl mini-marshmallows

Ugn: 200 grader

Gör så här

1
Hacka samman alla ingredienser till smulpajen i en matberedare och lägg hälften av smulorna i en pajform. Tryck till dem lite och grädda skalet på 200 grader i 6-8 minuter.

2
Vänd runt blåbären i socker och potatismjöl, lägg det i formen.

3
Hacka chokladen och blanda ihop det med pajsmulorna. Fördela smulblandningen över blåbären.

4
Grädda pajen i 20-25 minuter.

5
Lägg på marshmallows och grädda ett par minuter så att de får färg.

6
Servera med vaniljglass.

Scroll to Top