12 bitar
Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 150 g smör
- 1 st ägg
- smör
Fyllning:
1 l blåbär eller 400 g om frysta
Strössel:
1.5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
75 g mörk choklad
Servera med:
Vispad grädde
Ugn: 200 grader
Gör så här
1
Sätt på ugnen. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och knåda sedan in ägget.
2
Tryck degen i smord form. Fördela bären över degen.
3
Blanda samman havregryn, socker och vaniljsocker till ett strössel.
4
Smält smöret och blanda det med havreströsslet.
5
Fördela havremassan över bären. Grädda i 20 minuter. Riv över mörk choklad. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.