RECEPT FRÅN HJ

Blåbärspaj med choklad och havreströssel

Av . Foto: Tine Guth-Linse

Okänd
12 skivor

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • smör
  • Fyllning:

  • 1 l blåbär eller 400 g om frysta
  • Strössel:

  • 1.5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • Vispad grädde
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och knåda sedan in ägget.

2

Tryck degen i smord form. Fördela bären över degen.

3

Blanda samman havregryn, socker och vaniljsocker till ett strössel.

4

Smält smöret och blanda det med havreströsslet.

5

Fördela havremassan över bären. Grädda i 20 minuter. Riv över mörk choklad. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.


Recept