RECEPT FRÅN
Blåbärspaj med choklad och havreströssel
Av Cecilia Vikbladh. Foto: Tine Guth-Linse
Okänd
12 skivor
Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 150 g smör
- 1 st ägg
- smör
- 1 l blåbär eller 400 g om frysta
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 75 g mörk choklad
- Vispad grädde
Fyllning:
Strössel:
Ugn: 200 grader
Gör så här
1
Sätt på ugnen. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och knåda sedan in ägget.
2
Tryck degen i smord form. Fördela bären över degen.
3
Blanda samman havregryn, socker och vaniljsocker till ett strössel.
4
Smält smöret och blanda det med havreströsslet.
5
Fördela havremassan över bären. Grädda i 20 minuter. Riv över mörk choklad. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.