Blåbärspaj med choklad och havreströssel

Blåbär, choklad och havre utgör den lyckade smaktrion i vår läckra paj. Servera blåbärspajen med vispad grädde eller vaniljglass.

12 bitar

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • smör

Fyllning:

1 l blåbär eller 400 g om frysta

Strössel:

1.5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
75 g mörk choklad

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 200 grader

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och knåda sedan in ägget.

2

Tryck degen i smord form. Fördela bären över degen.

3

Blanda samman havregryn, socker och vaniljsocker till ett strössel.

4

Smält smöret och blanda det med havreströsslet.

5

Fördela havremassan över bären. Grädda i 20 minuter. Riv över mörk choklad. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Scroll to Top