RECEPT FRÅN HJ

Blåbärsmazariner

Vem kan motstå mazariner? Dessa med blåbär är sommarens godaste!

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 75 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • Fyllning

  • 400 g mandelmassa
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 150 g blåbär
  • Glasyr och topping

  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • blåbär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg. Tillsätt ägg och arbeta ihop.

2

Tryck ut degen i aluminiumformar och ställ kallt i 30 minuter.

3

Fyllning: Riv mandelmassan. Rör samman med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

4

Fördela blåbären i formarna och fyll till ¾ med fyllning.

5

Grädda strax under mitten i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

6

Glasyr och topping: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Toppa med blåbär.


Recept