RECEPT FRÅN HJ

Blåbärskladdkaka med vit choklad

Blåbär och vit choklad gör den här kakan till en riktig vinnare! Allra bäst blir kakan om du låter den vila i kylen före servering. Vill du ha den lite mindre kladdig ökar du gräddningstiden med 5 minuter.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g blåbär
  • Servering

  • Vispad grädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smör och choklad i bitar i en kastrull under omrörning.

2

Rör samman ägg och socker i en skål – vispa inte. Rör i smörchokladen, mjöl och vaniljsocker och blanda till en smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter, och smörj formen. Häll i smeten och strö över blåbär.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan kallna.

5

Servering: Spritsa gräddtoppar runt kanten på kakan eller servera vispad grädde till.


Recept