RECEPT FRÅN HJ

Blåbärsformar

Nu plockar vi blåbär och lagar allt möjligt gott av. Kanske de här läckra kakorna, som nästan är en liten bakelse. Det är inte heller fel med en klick grädde till.

Foto: Kent Jardhammar

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 0.75 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.75 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 1.5 dl blåbär
  • folieformar
  • Ugn: 200°

    Det här behövs för ca 16 port:

Gör så här

1
Rör fett och socker poröst. Blanda ner vetemjölet blandat med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop degen.
2
Forma degen till en längd och skär den i 16 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i formarna.
3
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i 1-2 msk blåbär. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakorna går bra att frysa.

Kommentar:
Sikta gärna lite florsocker på kakorna när de kallnat. Du kan också använda blåbärssylt, om du vill.

Recept