Blåbärsbröd

Du behöver 5 dl grahamsmjöl 5 dl mjölk 100 g smör mjukt 50 g jäst 0.5 dl honung 1 msk salt 200 g blåbär vetemjöl...

Du behöver

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör mjukt
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk salt
  • 200 g blåbär
  • vetemjöl ca 14 dl special

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg grahamsmjölet i en degbunke. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över mjölet och rör om. Låt stå tills det svalnar,. ca 37°

2
Tillsätt smör i klickar, smulad jäst honung, salt, blåbär och 13 dl av vetemjöl special. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek.

3
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk, gärna den rostfria. (Träytor kan bli missfärgade av blåbären.) Arbeta degen smidig och dela den i fyra bitar.

4
Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex trekantiga bitar, som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk.

5
Spraya eller pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen, ca 14 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller.

Scroll to Top