Du behöver
- 5 dl grahamsmjöl
- 5 dl mjölk
- 100 g smör mjukt
- 50 g jäst
- 0.5 dl honung
- 1 msk salt
- 200 g blåbär
- vetemjöl ca 14 dl special
Ugn: 225º
Gör så här
1
Lägg grahamsmjölet i en degbunke. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över mjölet och rör om. Låt stå tills det svalnar,. ca 37°
2
Tillsätt smör i klickar, smulad jäst honung, salt, blåbär och 13 dl av vetemjöl special. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
3
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk, gärna den rostfria. (Träytor kan bli missfärgade av blåbären.) Arbeta degen smidig och dela den i fyra bitar.
4
Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex trekantiga bitar, som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk.
5
Spraya eller pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen, ca 14 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller.