Blåbärscheesecake

En lyxigt god blåbärscheesecake som behöver en natt i kylen för att komma till sin rätt. Blåbärscheesecaken blir ett gott avslut på middagen eller en fin eftermiddagsfika.

10 bitar

Du behöver

  • 200 g Bragokex
  • 75 g smör

Fyllning

600 g färskost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
½ dl vispgrädde
4 ägg
200 g färska blåbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2

Fyllning: Vispa färskost, socker, vaniljsocker och majsstärkelse till en jämn smet. Vispa grädden och blanda i. Rör sist i äggen.

3

Häll fyllningen i formen och strö över blåbär.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

5

Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter.

6

Låt svalna och ställ den sedan i kylen under natten.

Scroll to Top