RECEPT FRÅN HJ

Blåbärscheesecake

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 200 g Bragokex
  • 75 g smör
  • Fyllning

  • 600 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 4 st ägg
  • 200 g färska blåbär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2

Fyllning: Vispa färskost, socker, vaniljsocker och majsstärkelse till en jämn smet. Vispa grädden och blanda i. Rör sist i äggen.

3

Häll fyllningen i formen och strö över blåbär.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

5

Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter.

6

Låt svalna och ställ den sedan i kylen under natten.


Kommentar:
En lyxigt god blåbärscheesecake som behöver en natt i kylen för att komma till sin rätt.

Recept