Du behöver
- 200 g Bragokex
- 75 g smör
- 600 g färskost
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk majsstärkelse
- 0.5 dl vispgrädde
- 4 st ägg
- 200 g färska blåbär
Fyllning
Ugn: 175°
Gör så här
1
Mixa kexen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2
Fyllning: Vispa färskost, socker, vaniljsocker och majsstärkelse till en jämn smet. Vispa grädden och blanda i. Rör sist i äggen.
3
Häll fyllningen i formen och strö över blåbär.
4
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
5
Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter.
6
Låt svalna och ställ den sedan i kylen under natten.
Kommentar:
En lyxigt god blåbärscheesecake som behöver en natt i kylen för att komma till sin rätt.
En lyxigt god blåbärscheesecake som behöver en natt i kylen för att komma till sin rätt.