10 bitar
Du behöver
- 200 g Bragokex
- 75 g smör
Fyllning
600 g färskost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
½ dl vispgrädde
4 ägg
200 g färska blåbär
Ugn: 175°
Gör så här
Mixa kexen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Fyllning: Vispa färskost, socker, vaniljsocker och majsstärkelse till en jämn smet. Vispa grädden och blanda i. Rör sist i äggen.
Häll fyllningen i formen och strö över blåbär.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter.
Låt svalna och ställ den sedan i kylen under natten.