Du behöver
- 75 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.75 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 1 msk bakpulver
Fyllning:
200 g smör
500 g färskost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st apelsin
Garnera med:
pepparkakor
Ugn: 175º
Gör så här
Smörj tre formar med löstagbar kant, 20 cm i diameter, eller grädda en botten i taget i samma form.
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör om till en slät smet.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Låt kakan svalna några minuter i formen innan den stjälps upp.
Fyllning: Vispa samman rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsinskal till en fluffig smet.
Lägg samman bottnarna med kräm mellan och ovanpå och runt om. Garnera med pepparkakor.
Tips! Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen så går det lätt att lossa kakan. Du kan också garnera tårtan med apelsinklyftor, apelsinskivor och hyvlad mörk choklad.