Biffgryta med syltlök

Du behöver 2 skiva ryggbiff ca 250 g salt och peppar 1 msk matfett 1 st purjolök dm 2 dl matlagningsgrädde 2 tsk kalvfond 2...

Du behöver

  • 2 skiva ryggbiff ca 250 g
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 st purjolök dm
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 tsk senap grov
  • 0.5 dl syltlök

Servera med:

kokt ris
haricots verts

Gör så här

1

Strimla köttet och bryn det runt om i en stekpanna med matfett. Salta och peppra under tiden.

2

Skiva purjolöken och låt den fräsa med köttet. Späd med grädde och smaksätt med fond och senap. Rör om och låt koka i 3 minuter. Smaka med salt och peppar.

3

Tillsätt syltlöken och låt grytan bli varm. Servera med kokt ris och kokta haricots verts.

Scroll to Top