RECEPT FRÅN HJ

Biffcurry

En gryta från Mumbai.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 700 g nötkött t ex högrev, bog eller grytbitar
  • 1 tsk salt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1.5 tsk currypasta
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Garnering:

  • 2 msk mandel finhackad
  • 1 st röd paprika
  • 2 st salladslökar
  • 1 tsk spiskummin
  • Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar och bryn dem runtom i lite matfett. Krydda med salt och lägg över köttet i en gryta.
2
Skala lökarna och skiva dem tunt. Fräs löken i lite matfett tills den blir mjuk och glansig utan att få färg.
3
Tag bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den. Skala och finhacka ingefäran. Lägg ner ingefära, chili, pressad vitlök och alla kryddorna i lökpannan. Låt allt fräsa några minuter på svag värme. Lägg över det i köttgrytan.
4
Tillsätt kokosmjölk och låt grytan sjuda under lock ca 75-90 minuter.
5
Tillsätt kokos. Rör om och låt grytan puttra i ytterligare någon minut. Smaka av.
6
Kärna ur paprikan och strimla den. Ansa och strimla salladslöken. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Strö över spiskummin och finhackad mandel. Rör om.
7
Fördela paprikaröran över grytan och bjud den tillsammans med kokt ris.

Recept