Du behöver
- 250 g nötfärs
- 0.5 st ägg
- 1 msk ströbröd
- 0.5 st gul lök
- 2 msk rödbetor hackade inlagda
- 1 msk ättiksgurka hackad
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
Servera med:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk gurkmix t ex Bostongurka
4 st brödskivor grova
salladsblad
Servera med:
ägg stekt
Gör så här
1
Blanda färs, ägg och ströbröd och låt svälla 5 minuter. Skala och hacka löken och blanda ner tillsammans med rödbetor och gurka.
2
Krydda med salt och peppar och forma två stora biffar. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, 4-5 minuter per sida, tills de är genomstekta.
3
Blanda yoghurt och gurkmix. Smaka av med salt och peppar. Rosta bröden. Lägg på salladsblad och biff. Toppa med dressing och bröd. Servera med ett stekt ägg till.