Biff Lindström i bröd

Du behöver 250 g nötfärs 0.5 st ägg 1 msk ströbröd 0.5 st gul lök 2 msk rödbetor hackade inlagda 1 msk ättiksgurka hackad salt...

Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 0.5 st ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk rödbetor hackade inlagda
  • 1 msk ättiksgurka hackad
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Servera med:

1 dl turkisk yoghurt
1 msk gurkmix t ex Bostongurka
4 st brödskivor grova
salladsblad

Servera med:

ägg stekt

Gör så här

1
Blanda färs, ägg och ströbröd och låt svälla 5 minuter. Skala och hacka löken och blanda ner tillsammans med rödbetor och gurka.

2
Krydda med salt och peppar och forma två stora biffar. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, 4-5 minuter per sida, tills de är genomstekta.

3
Blanda yoghurt och gurkmix. Smaka av med salt och peppar. Rosta bröden. Lägg på salladsblad och biff. Toppa med dressing och bröd. Servera med ett stekt ägg till.

Scroll to Top