RECEPT FRÅN HJ

Biff i grönpepparsås

Biff, grönpeppar, konjak och cornichoner – enklare än så här kan middagen knappast bli! Blanda alla goda ingredienser, låt puttra en stund på spisen och servera sedan direkt ur pannan.

Av . Foto: Ove Lindfors

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g utskuren biff
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st morötter
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk kalvfond
  • 1.5 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1.5 msk grönpeppar i lag
  • 1 msk konjak eventuellt
  • 1 dl cornichoner
  • hackad persilja

Gör så här

1

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta, peppra och ställ åt sidan.

2

Skala och klyfta löken. Skala morötterna och skiva dem tunt. Fräs sakta i en stekpanna med smör i ca 10 minuter.

3

Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Koka upp.

4

Tillsätt köttet och koka under lock i ca 10 minuter.

5

Vänd ner cornichonerna. Smaka av med salt och strö över hackad persilja.


Recept