Du behöver
- 700 g benfri kotlettrad
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
Potatissallad:
800 g potatis kokt
1 st burk majskorn 300 gram
1 st rödlök
150 g fetaost
0,5 dl persilja
2 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 st grillad paprika på burk
1 st vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
2 msk pumpakärnor
Gör så här
Dela köttet på längden och varje längd i fyra bitar. Blanda alla kryddorna och krydda köttet runt om med blandningen. Klappa in dem väl.
Grilla köttet runt om över grillkolen så att det får fin färg. Lägg det vid sidan, inte över kolen, och grilla klart indirekt i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 78°. Stick eventuellt in grillpinnar. Servera med potatissallad och sås.
Potatissallad: Låt majsen rinna av och rosta den i torr stekpanna tills den fått lite färg. Blanda den med potatisen i bitar. Skala och skiva löken och blanda ner i potatisen tillsammans med tärnad fetaost och persilja. Blanda ihop vinäger, olja, salt och peppar och blanda med salladen.
Yoghurtsås: Hacka paprikan fint och blanda med yoghurt, hackad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar och strö över pumpakärnor.