RECEPT FRÅN HJ

Benfri kotlett med bönsallad och ugnspotatis

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 st kotletter benfria
  • 1 msk smör eller margarin
  • Bönsallad:

  • 1 st bönor burk blandade
  • 1 st tomat
  • 1 tsk örter frysta
  • 2 tsk olivolja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Tvätta potatisen och dela den i bitar. Torka potatisen torr med hushållspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och baka potatisen i ugnen i 25 minuter.
2
Salta och peppra kotletterna och stek dem i en stekpanna med smör, 4–5 minuter per sida.
3
Bönsallad: Skölj av bönorna och blanda dem med tärnad tomat, örter och olja. Krydda med salt och peppar.

Recept