Belgiska våfflor med banan och kolagrädde

De belgiska våfflorna serveras med banan, kolagrädde, pekannötter och flisad choklad. Äter du dina våfflor som en lyxig frukost eller festlig fika?

8 stycken

Du behöver

  • 175 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 0.75 kg strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Kolagrädde

2 dl vispgrädde
0.5 dl karamelliserad mjölk

Servering

2 st skivade bananer
1 dl hackade pekannötter
flisad choklad

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och häll i ­mjölken.

2

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ihop gulor och socker.

3

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggule­smeten tillsammans med smörmjölken. ­Vispa till en slät smet. Vänd ner de vispade äggvitorna.

4

Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda ­våfflor.

5

Kolagrädde: Vispa grädden och blanda med karamelliserad mjölk.

6

Servering: Servera våfflorna med kolagrädde, banan, pekannötter och choklad.

Scroll to Top