BBQ-spett med kyckling och sockerärtssås

Du behöver 900 g kycklinglårfilé salt, svartpeppar Marinad: 1 dl marinad Caj P’s BBQ marinad balsamico eller liknande Sockerärts- och rucolasås: 75 g sockerärter 75...

Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • salt, svartpeppar

Marinad:

1 dl marinad Caj P’s BBQ marinad balsamico eller liknande

Sockerärts- och rucolasås:

75 g sockerärter
75 g rucolasallad
1 msk färsk timjan
1 msk färsk basilika
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
salt, svartpeppar

Servera med:

citronhalvor grillade

Gör så här

1
Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Lägg dem i en plastpåse med marinaden och gnid runt marinaden. Marinera ca 1 timme. Ta upp köttet och trä upp på grillspett. Salta och peppra köttet. Grilla spetten runt om över glöd tills de får fin färg. Lägg på lock och låt dem grilla klart, ca 6 minuter. Kontrollera att köttsaften är klart!

2
Förväll sockerärterna 1 minut i kokande vatten och låt dem rinna av. Lägg rucolan i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att den slakar. Spola av med kallt vatten och krama ur vattnet med handen.

3
Sås: Mixa ärter, rucola, timjan och basilika i en matberedare med kniven monterad. Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Blanda ner majonnäs och ärt- och rucolamix. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grillspetten med grillad citron att pressa över.

Scroll to Top