4 portioner
Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 2 msk tomatpuré
- ½ dl chilisås
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk kalvfond
- 400 g krossade tomater
- ½ dl vatten
- 2 tsk oregano
- salt och peppar
- 1 kg potatis
- 175 g färskost med tomater
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 ½ dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.
2
Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. Salta och peppra.
3
Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
4
Vispa ihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme. Servera med sallad.