RECEPT FRÅN HJ

Bästa chokladtårtan i långpanna

Galet god tårta som räcker till många, många...

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 300 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 6 st ägg
  • 9 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • Garnera med:

  • 3 dl vispgrädde
  • hallon
  • jordgubbar
  • blåbär
  • citronmeliss
  • Ugn: 175°

    25 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills chokladen smält.
2
Lägg ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt choklad- och smörblandningen, och blanda till en slät smet.
3
Häll upp smeten i långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jämna till smeten och grädda strax under mitten i ugnen, 25 minuter. Låt kallna.
4
Garnera varje "bit" med en klick grädde, bär och citronmeliss. Servera gärna extra grädde till tårtan.

Recept