RECEPT FRÅN HJ

Bärsoppa med jordgubbsblommor

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 l rödvin
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 1 st vaniljstång
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 st lime
  • 500 g jordgubbar
  • 125 g blåbär
  • 125 g hallon
  • Dekoration: jordgubbsblommor

Gör så här

1

Häll rödvin i en gryta med socker, stjärnanis, kanel och en vaniljstång, halverad på längden.

2

Häll rödvin i en gryta med socker, stjärnanis, kanel och en vaniljstång, halverad på längden.

3

Skölj limefrukten, skär den i skivor. Lägg skivorna i grytan.

4

Låt vinet koka upp. Låt sjuda tills sockret är helt upplöst, 8–10 minuter. Stäng av värmen och låt vätskan kallna.

5

Skölj och noppa jordgubbarna. Skölj blåbär och hallon. Fördela bären i 4 skålar. Sila kryddvinet och häll sedan över bären. Dekorera med jordgubbsblommor.


Recept