Du behöver
- 0.5 l rödvin
- 1 st stjärnanis
- 1 st kanelstång
- 1 st vaniljstång
- 1,75 dl strösocker
- 1 st lime
- 500 g jordgubbar
- 125 g blåbär
- 125 g hallon
Dekoration: jordgubbsblommor
Gör så här
1
Häll rödvin i en gryta med socker, stjärnanis, kanel och en vaniljstång, halverad på längden.
2
Häll rödvin i en gryta med socker, stjärnanis, kanel och en vaniljstång, halverad på längden.
3
Skölj limefrukten, skär den i skivor. Lägg skivorna i grytan.
4
Låt vinet koka upp. Låt sjuda tills sockret är helt upplöst, 8–10 minuter. Stäng av värmen och låt vätskan kallna.
5
Skölj och noppa jordgubbarna. Skölj blåbär och hallon. Fördela bären i 4 skålar. Sila kryddvinet och häll sedan över bären. Dekorera med jordgubbsblommor.