Du behöver

  • ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker strö
  • Fyllning/Topping

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 300 g bär
  • Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g bär
  • lime
  • finrivet limeskal
  • florsocker

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 250 graders värme.

2

Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.

3

Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.


Recept