Banankaka

Gott med bär och en klick grädde till.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 st banan mogna
  • 0.75 dl kokos
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sötströ Ica
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnera med:

blåbär
banan
vispgrädde

Ugn: 175°

8 bitar

Gör så här

1
Smält smöret. Vispa upp äggen i en skål. Mosa bananerna väl och blanda med äggen.

2
Rör i kokos, mandelmjöl, sötströ, vaniljpulver, kokosmjöl, bakpulver och smält smör, och blanda till en smet.

3
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Garnera med blåbär och banan.


Kommentar:
För lite variation häll lite valnötter i smeten.

Scroll to Top