Du behöver

    Ugn: 175°

  • 14 st plommon
  • 3.5 msk strösocker
  • Smul

  • 1 msk strösocker
  • 6 msk vetemjöl
  • 25 g smör
  • 1 dl naturella små kokosflagor
  • 1 dl mandelspån
  • Servering

  • myntakvistar
  • vaniljglass

Gör så här

1

Dela plommonen och ta bort kärnan. Blanda frukten med strösocker och fördela i portionsstora formar eller i en stor ugnssäker form.

2

Baka plommonen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter, tillagningstiden beror på fruktens sort och hur mogna plommonen är.

3

Blanda strösocker och mjöl i en bunke. Lägg i smöret skuret i små bitar och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt kokos och mandel och nyp ihop så att kokosflagor och mandelspån krossas lite.

4

Fräs smulblandningen i en het stekpanna cirka 3 minuter.

5

Fördela smulblandningen över de bakade plommonen. Garnera med myntakvistar och servera med vaniljglass.


Recept