Bakad sötpotatis med spenatfyllning

Det här är ett av mina äldsta recept och det första jag lagade med sötpotatis. Det var 2005 och sötpotatis hade inte alls blivit så trendigt som det är idag. Så glad att det är lättare att hitta sötpotatis i butik idag, för det är verkligen en favoriträtt!

Du behöver

  • sötpotatisar
  • rödlökar
  • 3 msk smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 2,5 l Löst packade spenatblad
  • 1 krm kanel
  • 150 g fetaost

Gör så här

1

Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare.

2

Baka potatisen cirka 75 minuter i 200 grader tills den är mjuk hela vägen igenom (det kan också gå fortare beroende på storlek).

3

Dela löken på mitten och skär den sen i tunna skivor. Stek löken i smör på låg värme cirka 10 minuter, så den är helt mjuk och börjar karamelliseras.

4

Tillsätt, salt, chili och kanel och rör om. Tillsätt spenaten och ta av pannan från värmen. Låt stå i 5 minuter så att spenaten sjunker ihop.

5

Kryssa potatisarna och fyll dem med spenatlöken och fetaost.

Scroll to Top