RECEPT FRÅN HJ

Bakad potatis med laxröra

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatis eller 8 stora mjöliga potatisar
  • Laxröra:

  • 200 g kallrökt lax
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl crème fraîche smaksatt med senap, vitt vin och schalottenlök, ICA
  • 1 msk hackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt svartpeppar
  • Garnera med:

  • stenbitsrom
  • purjolök
  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och borsta potatisarna. Picka dem. Tillaga potatisarna på gallret i nedre delen av ugnen, 30–45 minuter beroende på storlek. Skär ett kryss i potatisen och kläm upp lite av inkråmet.
2
Laxröra: Hacka laxen. Ansa och skiva purjolöken tunt. Blanda lax, purjolök, crème fraiche, dill, pepparrot, salt och peppar. Servera potatisen med laxröra och toppa med en sked stenbitsrom, skivad purjolök och persilja.

Recept