Bakad potatis med laxröra

Du behöver 4 st bakpotatis eller 8 stora mjöliga potatisar Laxröra: 200 g kallrökt lax 10 cm purjolök 2 dl crème fraîche smaksatt med senap,...

Du behöver

  • 4 st bakpotatis eller 8 stora mjöliga potatisar

Laxröra:

200 g kallrökt lax
10 cm purjolök
2 dl crème fraîche smaksatt med senap, vitt vin och schalottenlök, ICA
1 msk hackad dill
2 msk riven pepparrot
salt svartpeppar

Garnera med:

stenbitsrom
purjolök
persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och borsta potatisarna. Picka dem. Tillaga potatisarna på gallret i nedre delen av ugnen, 30–45 minuter beroende på storlek. Skär ett kryss i potatisen och kläm upp lite av inkråmet.

2
Laxröra: Hacka laxen. Ansa och skiva purjolöken tunt. Blanda lax, purjolök, crème fraiche, dill, pepparrot, salt och peppar. Servera potatisen med laxröra och toppa med en sked stenbitsrom, skivad purjolök och persilja.

Scroll to Top