RECEPT FRÅN HJ

Baguette med kyckling- och mangoröra

En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 st portionsbaguetter
  • 2 dl sallad krispis- eller isbergssallad, finstrimlad
  • 0.25 st mango i skivor
  • 2 msk pinjenötter rostade
  • persilja
  • Kycklingröra:

  • 1 st kycklingfilé i små tärningar
  • 1 tsk matfett
  • 0.5 st mango fint tärnad
  • 2 st salladslökar skivade
  • 0.5 st röd paprika tärnad
  • 0.5 dl kesella 10 %
  • 2 msk lättmajonnäs
  • salt och peppar
  • Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna.
2
Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.
3
Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.
4
Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.

Recept