Baguette med kyckling- och mangoröra

En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.

Du behöver

  • 2 st portionsbaguetter
  • 2 dl sallad krispis- eller isbergssallad, finstrimlad
  • 0.25 st mango i skivor
  • 2 msk pinjenötter rostade
  • persilja

Kycklingröra:

1 st kycklingfilé i små tärningar
1 tsk matfett
0.5 st mango fint tärnad
2 st salladslökar skivade
0.5 st röd paprika tärnad
0.5 dl kesella 10 %
2 msk lättmajonnäs
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna.

2
Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.

3
Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.

4
Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.

Scroll to Top