Baguette med ägg och skagenröra

Baguette med skagenröra är en mättande macka.

Du behöver

  • 4 st portionsbaguetter
  • matfett
  • 1 st huvud grönsallat
  • 4 st ägg kokta och skivade

Skagenröra:

800 g räkor med skal
1 dl lättmajonnäs
1 dl crème fraîche
0.5 dl dill hackad
salt peppar
gurkskiva
citronklyftor

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela bröden på längden, men inte helt igenom. Smöra bröden och lägg sköljd grönsallat och äggskivor ovanpå.

2
Skala räkorna och blanda med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela skagenröran i bröden och dekorera med gurkskivor och citronklyfta.


Kommentar:
Vill du göra smörgåsen lite festligare lägger du en matsked löjrom ovanpå räkröran.

Scroll to Top