RECEPT FRÅN HJ

Baconlindade kycklinglårfiléer med potatissallad

Servera allt på en plåt! Baconlindade kycklinglårfiléer med potatissallad och avokadoröra.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 pkt skivad bacon à 140 g
  • Rostad potatis-sallad

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 st strimlade salladslökar
  • 2 st röda grillade paprikor
  • 1 kruka hackad basilika
  • 150 g smulad chèvre
  • 2 msk rostade pumpafrön
  • Avokadoröra

  • 2 st avokador
  • 20 g hackad koriander ca 1 kruka
  • rivet skal av 0,5 lime
  • saft från 0,5 lime
  • Garnera med

  • färsk rosmarin

Gör så här

1

Putsa lårfiléerna och salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare.

2

Lägg kycklingen på oljat galler med ­skarven nedåt. Grilla på båda sidorna tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.

3

Tvätta potatisen och lägg den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta strax ­under ugnens mitt i ca 25 minuter. Ta ut och vänd ner salladslök, paprika, basilika och ost. Strö över pumpa-frön och garnera med rosmarin.

4

Kärna ur och mosa avokadon. Blanda med koriander, limeskal, ­limesaft och salt. Rör om. Servera med övriga ingredienser på en plåt.


Recept