Baconlindade kycklinglårfiléer med potatissallad

Servera allt på en plåt! Baconlindade kycklinglårfiléer med potatissallad och avokadoröra.

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 pkt skivad bacon à 140 g

Rostad potatis-sallad

900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 st strimlade salladslökar
2 st röda grillade paprikor
1 kruka hackad basilika
150 g smulad chèvre
2 msk rostade pumpafrön

Avokadoröra

2 st avokador
20 g hackad koriander ca 1 kruka
rivet skal av 0,5 lime
saft från 0,5 lime

Garnera med

färsk rosmarin

Gör så här

1

Putsa lårfiléerna och salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare.

2

Lägg kycklingen på oljat galler med ­skarven nedåt. Grilla på båda sidorna tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.

3

Tvätta potatisen och lägg den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta strax ­under ugnens mitt i ca 25 minuter. Ta ut och vänd ner salladslök, paprika, basilika och ost. Strö över pumpa-frön och garnera med rosmarin.

4

Kärna ur och mosa avokadon. Blanda med koriander, limeskal, ­limesaft och salt. Rör om. Servera med övriga ingredienser på en plåt.

Scroll to Top