RECEPT FRÅN HJ

Baconlindad korv med dragonmorötter

Baconlindade korvar går bra att både grilla och steka. Servera med smörstekta dragonmorötter. En enkel middag med lyxig touch!

Av . Foto: Tine Guth-Linse

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st smala wienerkorvar
  • 8 st baconskivor
  • 2 dl grovrivet surdegsbröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • 10 st medelstora morötter
  • 1 st stor schalottenlök
  • 3 msk smör
  • 1 dl morotsjuice eller apelsinjuice
  • 2 msk äppelcidervinäger eller citronjuice
  • 0.25 dl löst packad färsk dragon
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg brödsmulorna i en ugnsfast form. Droppa olivolja över, salta och blanda. Rosta brödrivet i 5 minuter.

2

Tvätta och skrubba färska morötter, skala grövre morötter. Finhacka löken. Hetta upp 1 msk smör i en panna. Fräs morötterna tills de börjar karamelliseras.

3

Tillsätt juice och vinäger. Låt koka in. Tillsätt resten av smöret, salt och peppar. Ta pannan från värmen och tillsätt dragon och lök.

4

Lägg upp morötterna på ett fat, strö över brödsmulorna.

5

Linda korvarna med bacon och stek eller grilla dem.


Kommentar:
Vill du ha dragonmorötterna krämiga, häll på 1–2 dl vispgrädde och låt koka in någon minut innan du tillsätter lök och dragon.

Recept