Du behöver
- 3 st ägg
- 4 skiva grovt bröd mörkt
- 1 msk smör ca, mejerismör
- 2 st avokado
- 0.5 st citron
- 4 st rädisor
- 0.5 pkt smörgåskrasse
- salt
- svartpeppar nymald
Gör så här
1
Koka äggen i 7 minuter och kyl dem i kallt vatten. Skala och skiva dem.
2
Rosta det grova brödet och bred eventuellt lite smör på varje skiva.
3
Dela och kärna ur avokadon. Lossa fruktköttet från skalet med en sked. Skiva tunt. Fördela avokadon på bröden och pressa över lite citron. Lägg på ägg i skivor, tunt skivad rädisa och en liten bukett krasse.
4
Strö över lite salt och mal över rejält med svartpeppar.
En härligt pigg macka med supernyttiga pålägg. Det är gott att rosta även riktigt grovt mörkt bröd, som får fina nötiga toner i smaken.