Augustipaj med ost och tomater

Augustipajen smälter i munnen och är perfekt till kräftor, men den passar givetvis också bra som ensamrätt.

6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g ricotta
3 ½ dl riven Västerbottensost
4 st ägg
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
24 cocktailtomater
1 msk strösocker
2 msk olivolja

Ugn: 225°, 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en boll. Låt degen vila i kylen 30 minuter.

2

Tryck eller kavla ut degen i en form, 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 10 minuter strax under ugnens mitt. Låt svalna. Sänk ugnen till 200°.

3

Fyllning: Blanda ricotta och riven västerbottensost i en skål. Tillsätt ägg och rör ner grädde, 1 dl i taget. Salta, peppra och blanda väl. Fördela i det förgräddade pajskalet.

4

Halvera tomaterna, lägg på dem och grädda strax under ugnens mitt i 30 minuter.

5

Ta ut pajen, sockra tomaterna och ringla över olivolja.

6

Grädda pajen ytterligare 20 minuter.

Scroll to Top