RECEPT FRÅN HJ

Auberginesås med linguine

Det här är en underbar matig pasta med aubergine. Servera den med hyvlad parmesanost.

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl kärnfria oliver
  • 5 st soltorkade tomater
  • 4 st raka sardellfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk hela plommontomater 400 gram
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • 300 g pasta
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • nymalen svartpeppar
  • Servering

  • basilikablad
  • 50 g parmesanost

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka oliver och soltorkade tomater. Finhacka sardellfiléerna.

2

Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna ca 3 minuter.

3

Tillsätt oliver och tomater och fräs 1 minut. Rör i sardellerna. Ta stekpannan från värmen.

4

Häll plommontomaterna i en kastrull och mosa dem med t ex en plastvisp.

5

Tillsätt den frästa lökblandningen och tomatpurén och koka på medelvärme ca 10 minuter. Smaka av med salt.

6

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

7

Tärna auberginen. Blanda den med mjölet och fräs på hög värme i olja ca 5 minuter.

8

Blanda auberginen med tomatsåsen. Låt allt få ett uppkok.

9

Blanda i pastan och låt allt bli genomvarmt. Peppra.

10

Servering: Servera med basilikablad och parmesanost.


Recept