Du behöver
- 3 dl couscous
- 450 g aubergine
- 1 tsk salt
- tomatsås
- liten gul lök
- vitlöksklyfta
- 500 g krossade tomater
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
- ägg
- 75 g parmesanost
Gör så här
1
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 minuter så att de släpper vätska.
2
Tomatsås: Lägg lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 minuter. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
3
Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 minuter per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.