Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Du behöver 800 g sötpotatis 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt Vegobiffar 1 burk kokta vita bönor 300 g rotselleri liten gul lök vitlöksklyfta 1...

Du behöver

  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Vegobiffar

1 burk kokta vita bönor
300 g rotselleri
liten gul lök
vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
ägg
1 dl vetemjöl
salladslökar
0.5 kruka koriander
röd chili
1 tsk salt
neutral olja

Till servering

isbergssallad
böngroddar
lime
srirachamajonnäs

Gör så här

1

Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20–25 minuter i 200 grader.

2

Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à cirka ½ dl smet.

3

Stek biffarna på medelvärme till fin färg. Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Scroll to Top