RECEPT FRÅN HJ

Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Vegobiffar

  • 1 burk kokta vita bönor
  • 300 g rotselleri
  • liten gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • salladslökar
  • 0.5 kruka koriander
  • röd chili
  • 1 tsk salt
  • neutral olja
  • Till servering

  • isbergssallad
  • böngroddar
  • lime
  • srirachamajonnäs

Gör så här

1

Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20–25 minuter i 200 grader.

2

Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à cirka ½ dl smet.

3

Stek biffarna på medelvärme till fin färg. Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.


Recept