Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Du behöver 700 g potatis 1 st liten gul lök 1 msk potatismjöl 1 st salladslök 1 st röd chili 1 tsk salt neutral olja...

Du behöver

  • 700 g potatis
  • 1 st liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk salt
  • neutral olja

Avokadotopping

2 st avokador
2 st salladslökar
1 kruka färsk koriander
0.5 st lime
1 tsk sesamolja
1 tsk flingsalt

Gör så här

1

Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska det går.

2

Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt.

3

Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.

4

Klicka ut smeten, platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor.

5

Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Scroll to Top