Du behöver
- 700 g potatis
- 1 st liten gul lök
- 1 msk potatismjöl
- 1 st salladslök
- 1 st röd chili
- 1 tsk salt
- neutral olja
Avokadotopping
2 st avokador
2 st salladslökar
1 kruka färsk koriander
0.5 st lime
1 tsk sesamolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska det går.
Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt.
Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
Klicka ut smeten, platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor.
Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.