RECEPT FRÅN HJ

Asiatiska kycklingpannkakor

Av . Foto: Fabian Björnstjerna och Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl rismjöl
  • 5 dl risdryck
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja till stekning
  • krispsallad till servering
  • 1 st lime
  • Fyllning:

  • 0.5 st grillad kyckling
  • 2 st salladslökar
  • 1 st röd chili finhackad
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander grochackad

Gör så här

1

Vispa ihop rismjöl med hälften av risdrycken. Tillsätt äggen, resten av risdrycken och salt. Vispa till en jämn smet och låt smeten stå ca 10 minuter innan gräddning.

2

Plocka kycklingköttet från benen och blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och grädda pannkakorna till fin färg.

4

Servera pannkakorna med salladsblad och fyllningen. Klyfta limen och pressa över.


Recept