RECEPT FRÅN HJ

Asiatisk gryta

En spännande gryta som vi bjuder kokt ris eller nudlar till.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 600 g griskött av bog alt karré eller skinka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar ingefära ca 3 cm
  • 1 st squash
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 150 g broccolibuketter djupfrysta
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk oystersås
  • 1.5 msk sweet chilisås
  • Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
2
Ansa och strimla purjolök och squash. Skala och skär morötterna i fina stavar.
3
Bryn köttet i lite matfett tillsammans med vitlök och ingefära. Lägg över det i en gryta.
4
Bryn morötter och purjolök i lite matfett. Lägg över det i grytan.
5
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning, oystersås och sweetchilisås. Låt allt småputtra under lock ca 20 minuter.
6
Bryn squashen lätt. Lägg ner den i grytan tillsammans med broccoli. Låt allt puttra ytterligare några minuter. Smaka av.

Kommentar:
Vill du ha tjockare sås kan du reda den med maizena för ljusa såser eller maizenastärkelse. Rör ut maizenastärkelse med lite vatten innan du rör ner den i grytan.

Recept