RECEPT FRÅN
Asiatisk gryta
En spännande gryta som vi bjuder kokt ris eller nudlar till.
Foto: Fredrik Birkler
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 600 g griskött av bog alt karré eller skinka
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 bitar ingefära ca 3 cm
- 1 st squash
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 150 g broccolibuketter djupfrysta
- 1 st burk kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 msk oystersås
- 1.5 msk sweet chilisås
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
2
Ansa och strimla purjolök och squash. Skala och skär morötterna i fina stavar.
3
Bryn köttet i lite matfett tillsammans med vitlök och ingefära. Lägg över det i en gryta.
4
Bryn morötter och purjolök i lite matfett. Lägg över det i grytan.
5
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning, oystersås och sweetchilisås. Låt allt småputtra under lock ca 20 minuter.
6
Bryn squashen lätt. Lägg ner den i grytan tillsammans med broccoli. Låt allt puttra ytterligare några minuter. Smaka av.
Kommentar:
Vill du ha tjockare sås kan du reda den med maizena för ljusa såser eller maizenastärkelse. Rör ut maizenastärkelse med lite vatten innan du rör ner den i grytan.
Vill du ha tjockare sås kan du reda den med maizena för ljusa såser eller maizenastärkelse. Rör ut maizenastärkelse med lite vatten innan du rör ner den i grytan.