Du behöver

  • 200 g rimmat stekfläsk
  • purjolök
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 l vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • lagerblad
  • 3 dl torkade röda linser
  • 200 g mjölig potatis
  • 1 dl grovkornig senap
  • Quesadilla

  • medium tortillabröd
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1 kruka färsk gräslök

Gör så här

1

Strimla fläsket och stek tillsammans med purjolöken (spara eventuellt lite till servering) i en kastrull tillsammans med olja och de torra kryddorna.

2

Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, lagerblad, linser och potatis. Låt sjuda cirka 20 minuter.

3

Blanda ost och gräslök. Fördela på bröden och vik ihop. Stek i torr stekpanna till fin färg på båda sidor och tills osten smält.

4

Servera soppan med senap och nystekta quesadillas.


Recept