Ärtsoppa

Du behöver 500 g ärter gula 400 g fläsk rimmat, i bit 1 st gul lök 1.5 l vatten salt, svartpeppar ingefära timjan mejram Servera...

Du behöver

  • 500 g ärter gula
  • 400 g fläsk rimmat, i bit
  • 1 st gul lök
  • 1.5 l vatten
  • salt, svartpeppar
  • ingefära
  • timjan
  • mejram

Servera med:

senap

Gör så här

1
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna. Skala och klyfta löken. Låt ärterna sjuda med fläsk och lök tills ärterna är mjuka, ca 1 timme.

3
Ta upp fläsket och skär det i tärningar och lägg tillbaka i soppan.

4
Smaka av med salt, peppar, ingefära, timjan och mejram. Servera soppan med senap.

Scroll to Top