RECEPT FRÅN HJ

Aroniasylt med mörk rom

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 l aroniabär
  • 2 dl vatten
  • 1 bitar kanel
  • 5 dl syltsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 5 cl rom mörk
  • 2-3 burkar

Gör så här

1
Skölj och ansa bären. Koka upp bär, vatten och kanel på svag värme tills bären faller sönder, ca 25 minuter. Blanda vaniljsocker och syltsocker och rör ner i grytan. Tillsätt citronsaft och koka tills det blir lite simmigt, ca 15 minuter.
2
Ta grytan från värmen, fiska upp kanelstången och tillsätt den mörka romen. Skumma och häll sylten på rena, varma burkar. Sätt genast på lock. Låt burken stå svalt.

Recept