Aprikostarteletter

Med färdigköpt smördeg är det så här enkelt att baka sina egna franska frasiga aprikostarteletter. En klick vispad grädde smakar härligt till.

Du behöver

  • 1 st rulle smördeg rektangelformad
  • 150 g mandelmassa
  • 1 st burk aprikoshalvor 400 g
  • 1 st ägg
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 msk pressad citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär degen i sex bitar. Vik upp en kant runt om. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

2
Riv mandelmassan. Låt aprikoserna rinna av och skär i klyftor. Fördela mandelmassan på degen och lägg aprikosklyftorna över. Pensla degkanten på uppvispat ägg.

3
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

4
Värm marmeladen försiktigt tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Ta ut tarteletterna, ringla marmeladen över och låt svalna. Servera nygräddade.

Scroll to Top