Du behöver
- 300 g merguez
- olivolja
- 250-300 g halloumi
Bulgur:
1 st rödlök
1 st citron pressad saft
1 msk flytande honung
2.5 dl bulgur gärna fullkorn
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk harissa
1 st pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl torkade aprikoser
1 st mango eller papaya
50 g pistaschnötter
1 dl hackad koriander eller oregano
50 g späda salladsblad t ex babyspenat
Dressing
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk mald spiskummin
1 msk tahini
1 tsk rivet citronskal
1 st pressad vitlöksklyfta
salt
Gör så här
Blanda ingredienserna till dressingen.
Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och honung. Vänd ner löken. Låt marinera i minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Koka bulgur i buljongen tillsammans med harissa och vitlök. Ta från värmen, tillsätt oljan och rör grynen fluffiga.
Strimla aprikoserna, tärna mangon och grovhacka nötterna.
Blanda lök med marinad, aprikoser, mango, nötter och örter med grynen.
Skiva korven och stek i olivolja. Låt den rinna av på hushållspapper. Vänd ner i salladen vid servering tillsammans med salladsbladen.
Skiva halloumin och stek i olivolja. Servera bulgursalladen med nystekt halloumi och dressing.
Matig bulgursallad med orientalisk smak. Nötter och såväl torkad som färsk frukt i salladen passar väldigt bra ihop med den spiskummin-kryddade merguez-korven. Stekt halloumi till är egentligen inte nödvändigt, men väldigt gott.