Aprikosbulgur med merguez

Du behöver 300 g merguez olivolja 250-300 g halloumi Bulgur: 1 st rödlök 1 st citron pressad saft 1 msk flytande honung 2.5 dl bulgur...

Du behöver

  • 300 g merguez
  • olivolja
  • 250-300 g halloumi

Bulgur:

1 st rödlök
1 st citron pressad saft
1 msk flytande honung
2.5 dl bulgur gärna fullkorn
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk harissa
1 st pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl torkade aprikoser
1 st mango eller papaya
50 g pistaschnötter
1 dl hackad koriander eller oregano
50 g späda salladsblad t ex babyspenat

Dressing

2 dl turkisk yoghurt
1 tsk mald spiskummin
1 msk tahini
1 tsk rivet citronskal
1 st pressad vitlöksklyfta
salt

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till dressingen.

2

Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och honung. Vänd ner löken. Låt marinera i minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. 

3

Koka bulgur i buljongen tillsammans med harissa och vitlök. Ta från värmen, tillsätt oljan och rör grynen fluffiga.

4

Strimla aprikoserna, tärna mangon och grovhacka nötterna.

5

Blanda lök med marinad, aprikoser, mango, nötter och örter med grynen.

6

Skiva korven och stek i olivolja. Låt den rinna av på hushållspapper. Vänd ner i salladen vid servering tillsammans med salladsbladen.

7

Skiva halloumin och stek i olivolja. Servera bulgursalladen med nystekt halloumi och dressing.


Kommentar:
Matig bulgursallad med orientalisk smak. Nötter och såväl torkad som färsk frukt i salladen passar väldigt bra ihop med den spiskummin-kryddade merguez-korven. Stekt halloumi till är egentligen inte nödvändigt, men väldigt gott.

Scroll to Top