Äppelrulader

Du behöver 600 g lövbiff salt och peppar 3 msk fransk senap 150 g ädelost 1.5 st äpple 2 msk smör eller margarin 2 dl...

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • salt och peppar
  • 3 msk fransk senap
  • 150 g ädelost
  • 1.5 st äpple
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten

Sås:

2 dl sky
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja
1 msk maizena redning

Servera med:

hasselbackspotatis
pressgurka
gelé

Gör så här

1
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Bred senap på köttskivorna och lägg på en bit ädelost. Dela, kärna ur och klyfta äpplet och lägg ett par klyftor på varje köttbit. Rulla ihop köttet och fäst med tandpetare.

2
Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Späd med 2 dl vatten och småkoka under lock i 10 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.

3
Sås: Koka upp sky, grädde, fond, senap och soja. Red av och smaka av med salt och peppar. Servera med hasselbackspotatis, pressgurka och gelé.

Scroll to Top