RECEPT FRÅN HJ

Äppelpaj med mazarinbotten

Av . Foto: Tia Borgsmidt

Okänd
10 portioner

Du behöver

    Mazarinbotten

  • 375 g mandelmassa
  • 150 g rumstempererat smör
  • 200 g strösocker
  • frön från 1 vaniljstång
  • ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning

  • äpplen
  • 50 g strösocker
  • 30 g smör
  • 2 msk vispgrädde
  • Till dekoration

  • florsocker
  • Till servering

  • vispgrädde

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Rör samman med smör, socker och vanilj. Blanda ner ett ägg åt gången. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.

2

Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna båtar. Fördela dem över pajbottnen.

3

Fördela socker och små smörklickar över äpplebitarna och droppa över grädden. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker precis innan servering.


Recept