RECEPT FRÅN
Äppelpaj med mazarinbotten
Av Bente Nissen Lundsgaard. Foto: Tia Borgsmidt
Okänd
10 portioner
Du behöver
- 375 g mandelmassa
- 150 g rumstempererat smör
- 200 g strösocker
- frön från 1 vaniljstång
- ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- äpplen
- 50 g strösocker
- 30 g smör
- 2 msk vispgrädde
- florsocker
- vispgrädde
Mazarinbotten
Fyllning
Till dekoration
Till servering
Gör så här
1
Ugn: 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Rör samman med smör, socker och vanilj. Blanda ner ett ägg åt gången. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
2
Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna båtar. Fördela dem över pajbottnen.
3
Fördela socker och små smörklickar över äpplebitarna och droppa över grädden. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker precis innan servering.