Äppelpaj med mazarinbotten

Du behöver Mazarinbotten 375 g mandelmassa 150 g rumstempererat smör 200 g strösocker frön från 1 vaniljstång ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning...

Du behöver

Mazarinbotten

375 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör
200 g strösocker
frön från 1 vaniljstång
ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

äpplen
50 g strösocker
30 g smör
2 msk vispgrädde

Till dekoration

florsocker

Till servering

vispgrädde

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Rör samman med smör, socker och vanilj. Blanda ner ett ägg åt gången. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.

2

Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna båtar. Fördela dem över pajbottnen.

3

Fördela socker och små smörklickar över äpplebitarna och droppa över grädden. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker precis innan servering.

Scroll to Top