Du behöver
Mazarinbotten
375 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör
200 g strösocker
frön från 1 vaniljstång
ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
äpplen
50 g strösocker
30 g smör
2 msk vispgrädde
Till dekoration
florsocker
Till servering
vispgrädde
Gör så här
Ugn: 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Rör samman med smör, socker och vanilj. Blanda ner ett ägg åt gången. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna båtar. Fördela dem över pajbottnen.
Fördela socker och små smörklickar över äpplebitarna och droppa över grädden. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker precis innan servering.