Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 1.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 st äpplen
0.5 dl sirap
0.5 dl vatten
1 tsk kanel
Servera med:
vaniljsås eller grädde
Ugn: 175º
8 bitar
Gör så här
1
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem försiktigt nästan mjuka i en kastrull med sirap och vatten. Ta från värmen och strö över kanel.
2
Rör smör och socker smidigt, och rör i ägget. Arbeta in mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3
Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Lägg i äppelklyftorna.
4
Kavla ut resten av degen och sporra remsor och lägg över äpplena. Grädda i 30 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.