Äppelpaj

Du behöver 100 g smör eller margarin 1.5 dl strösocker 1 st ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 4 st...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

4 st äpplen
0.5 dl sirap
0.5 dl vatten
1 tsk kanel

Servera med:

vaniljsås eller grädde

Ugn: 175º

8 bitar

Gör så här

1
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem försiktigt nästan mjuka i en kastrull med sirap och vatten. Ta från värmen och strö över kanel.

2
Rör smör och socker smidigt, och rör i ägget. Arbeta in mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

3
Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Lägg i äppelklyftorna.

4
Kavla ut resten av degen och sporra remsor och lägg över äpplena. Grädda i 30 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.

Scroll to Top