Äppelmazariner

Du behöver 1.5 dl vetemjöl 75 g smör eller margarin 1 msk strösocker 1 msk vatten Fyllning: 100 g sötmandel 1 dl strösocker 2 krm...

Du behöver

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Fyllning:

100 g sötmandel
1 dl strösocker
2 krm bakpulver
50 g smör eller margarin
1 st äpplen
1 tsk kanel
1 st ägg

Garnering:

2 dl florsocker
2 tsk vatten
karamellfärg grön

Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i aluminiumformar.

2
Kör mandel, socker, bakpulver, smör, tärnat äpple och kanel i matberedaren. Har du ingen matberedare maler du mandeln och rör sedan ihop allt.

3
Tillsätt ägget och kör tills en smet bildas. Fördela i formarna och grädda i 25 minuter. Låt svalna och glasera med florsocker utrört i vatten och karamellfärg.

Scroll to Top