Du behöver
- 1 st kyckling
- 1 st citron
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- hönsbuljong ca 1 dl
- 2 st äpplen
- 100 g skinka rökt
- 1 st purjolök
- 3 dl grädde
- 1 msk kycklingfond koncentrerad
Garnering:
färsk timjan
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av kycklingen. Dela citronen och gnid in fågelns in- och utsida med den. Krydda med salt och peppar.
2
Bryn kycklingen vackert gyllene runtom i lite matfett över inte allt för hög värme. Sänk värmen och häll buljongen i botten av stekgrytan. Låt kycklingen bräsera under lock ca 45-50 minuter eller tills den är genomstekt.
3
Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla skinkan.
4
Fräs äpple, purjolök och skinka i lite matfett. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.
5
Ta upp kycklingen och dela den i fyra bitar. Lägg ner dem i äppelröran och låt kycklingbitarna puttra med ca 5 minuter. Garnera med lite färsk timjan.
Kyckling är mager mat med högt proteininnehåll.